Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از سریال‌های محبوب تلویزیون در سال‌های گذشته، مجموعه کمدی «دودکش» است. فصل اول و دوم این سریال را محمدحسین لطیفی جلوی دوربین برد و فصل جدید آن را برزو نیک‌نژاد با نام «دودکش ۲» کارگردانی کرده است. دو فصل نخست این مجموعه در زمان پخش مورد استقبال مخاطبان قرار گرفت و فصل جدید آن یکی از برگ‌های برنده تلویزیون به حساب می‌آمد، اما «دودکش ۲» کیفیت بهتری از «دودکش» و «پادری» نداشته و نتوانسته است به اندازه فصل‌های قبل رضایت مخاطبان را جلب کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«دودکش ۲» در ادامه «دودکش ۱»

همان طور که اشاره کردیم، کارگردانی «دودکش ۲» را برزو نیک‌نژاد برعهده گرفته است. او در فصل اول سریال به عنوان نویسنده با این پروژه همکاری می‌کرد، در «پادری» از گروه سازنده جدا شد و در «دودکش ۲» علاوه بر کارگردان به عنوان طراح فیلم نامه و سرپرست نویسندگان نیز حضور دارد. ظاهرا سازندگان «دودکش ۲» مجموعه «پادری» را که ۳ سال پس از «دودکش» و در ادامه آن پخش شد، کاملا نادیده گرفته‌اند و قصه را از ادامه فصل اول سریال شروع کرده‌اند. در سریال «پادری» که در واقع همان فصل دوم «دودکش» بود، دیدیم که قالی شویی «فیروز» تعطیل شده، «فیروز» تصمیم داشت قالی شویی دیگری اجاره کند و در خانه شخصی به نام «اردشیرخان» مستاجر بود، اما «دودکش ۲» در لوکیشن اولیه سریال یعنی همان قالی شویی و خانه «فیروز مشتاق» در فصل اول آغاز شد. علاوه بر این، در «پادری» دیدیم که «افروز» باردار است و «فیروز» و «عفت» دو فرزند داشتند، اما در «دودکش ۲» این زوج علاوه بر «پوریا» و «پریا» فرزند سومی هم دارند که از فرزند دوم «افروز» چند سال بزرگ‌تر است، بنابراین «دودکش ۲» در ادامه فصل اول ساخته شده است که در نوع خود اتفاق عجیبی محسوب می‌شود.

قصه تکراری «نصرت»

نادیده گرفتن وجود سریالی به نام «پادری» از طرفی به ضرر «دودکش ۲» تمام شده. شخصیت «نصرت» که طلبکاران زیادی داشت و با مشکلات مالی روبه‌رو بود، در مجموعه «پادری» طی اتفاقاتی در یک هلدینگ مشغول به کار شد و   وضعیت زندگی‌اش متحول شد. او به واسطه کار در هلدینگ ثروت خوبی برای خودش دست‌وپا کرده بود و به این واسطه به «فیروز» فخرفروشی می‌کرد. اکنون در «دودکش ۲» نیز مشابه چنین ماجرایی برای «نصرت» اتفاق افتاده است، منتها با این تفاوت که قصه بنابر وضعیت فعلی جامعه به‌روز شده، او در اینستاگرام فعالیت می‌کند و از این طریق درآمد خوبی دارد. ایده تقابل «فیروز» و «نصرت» با یکدیگر را در حالی که یکی از آن‌ها درگیر مشکلات مالی و دیگری در رفاه است، قبلا در «پادری» دیده بودیم و موضوع جدیدی نیست.

همان تکیه‌کلام‌های همیشگی

در سریال «دودکش» شخصیت «فیروز» با بازی هومن برق‌نورد تکیه‌کلام‌های بامزه و جالبی داشت که در زمان پخش سریال بر سر زبان‌ها افتاد و مورد توجه قرار گرفت. این کاراکتر در «پادری» هم از تکیه‌کلام‌های خاص خود، فراوان استفاده می‌کرد. اکنون همه آن تکیه‌کلام‌های معروف مانند «قمپز در کردن» و «در آمپاس ماندن» در «دودکش ۲» نیز تکرار می‌شود و هیچ اصطلاح جدیدی برای شخصیت «فیروز» در نظر گرفته نشده است. تکرار تکیه‌کلام‌های اولیه پس از دو فصل باعث شده این واژه‌ها جذابیت اولیه‌شان را از دست بدهند و دیگر برای مخاطب خنده‌دار نباشند.

زوج کمدی «دودکش» برگ برنده سریال؟

شخصیت «نصرت» در ۴ قسمت ابتدایی سریال که تا شنبه‌شب روی آنتن رفته حضور پررنگی نداشته، بنابراین در کنار «فیروز» قرار نگرفته تا زوج کمدی سریال شکل بگیرد و به دنبال آن شاهد کل‌کل و رقابت آن‌ها با یکدیگر باشیم. باتوجه به آن چه در تیزر قسمت بعدی دیدیم، ظاهرا در ادامه داستان او نیز در کنار دیگر اعضای خانواده حضور خواهد داشت و ترکیب آن‌ها کامل می‌شود. ممکن است با حضور «نصرت» در کنار «فیروز» لحظات کمدی سریال بیشتر شود، اما از طرفی هم شخصیت‌های قصه نسبت به گذشته تغییر ویژه و جدیدی نداشته‌اند، بنابراین معلوم نیست حضور این کاراکتر در کنار دیگر شخصیت‌ها تا چه اندازه به سریال کمک می‌کند.

بازی ضعیف امیرحسین رستمی

بازیگران سریال هومن برق‌نورد، سیما تیرانداز، نگار عابدی و بهنام تشکر مانند فصل‌های قبلی سریال بازی خوبی داشته‌اند و تغییر ویژه‌ای در کیفیت بازی آن‌ها دیده نمی‌شود. الهام اخوان نیز به عنوان شخصیت جدید قصه بازی خوبی از خود به نمایش گذاشته، در این میان بازی امیرحسین رستمی نسبت به «دودکش ۱» و «پادری» بسیار اغراق‌شده است. او در «دودکش ۲» کمی لحن صدا و حالت چهره‌اش را تغییر داده تا در نقش شخصیت خرابکار و ساده‌لوح قصه بامزه به نظر برسد، اما تلاشش نتیجه نداده و به نظر می‌رسد در ۲ فصل قبلی بازی بهتری داشت.

مورد استثنای شبکه یک

سریال‌های کمدی شبکه یک مانند «پایتخت»، «نون خ» و «زیرخاکی» که به دلیل استقبال مخاطبان در فصل‌های جدید ادامه یافته‌اند، معمولا موفق شده‌اند در فصل‌های بعد نسبت به فصل‌های قبلی کیفیت بهتری داشته‌ باشند یا حداقل کیفیت اولیه خود را در ادامه حفظ کنند، اما «دودکش» استثناست. هر چند که هنوز ۴ قسمت از سریال پخش شده و برای قضاوت بهتر درباره آن باید صبر کرد، اما «دودکش ۲» نسبت به «دودکش ۱» و حتی «پادری» اُفت کرده و نتوانسته مخاطبان را راضی کند.

۵۸۵۸

کد خبر 1532190

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: سریال ایرانی شبکه یک سیما تکیه کلام فصل اول دودکش ۲

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۴۰۵۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال از «آن برد» غافلگیر کننده بود/ دغدغه همیشگی «مهاجرت»

آیدین تمبرچی کارگردان نمایش «آن برد» نوشته مشترک تمبرچی و مهدی زندیه که این روزها با استقبال قابل توجه مخاطبان در سالن قشقایی مجموعه تئاتر شهر در حال اجرا است، درباره روند تولید این اثر نمایشی به خبرنگار مهر گفت: از سال ۹۵ به همراه مهدی زندیه درگیر نوشتن این متن شدیم اما زمانی طولانی آن را کنار گذاشتیم. در آن مقطع زمانی دست‌نویسی از متن تهیه شد تا با ۲ بازیگر در سالن کوچک مولوی روی صحنه برود ولی اثر به اجرا نرسید. بعد از چندین سال رجعت به متن «آن برد»، دست‌نویس جدیدی تهیه شد. از مهر سال ۱۴۰۲ بازنویسی متن را انجام دادیم و از اوایل دی سال گذشته نیز تمرین‌ها را شروع کردیم.

وی درباره اینکه آیا نمایش «آن برد» به شیوه کارگاهی تولید شده است یا خیر، توضیح داد: متن از پیش تهیه شده بود و تمامی ایده‌های کارگردانی در آن مدنظر قرار گرفته بود اما اسلوب‌هایی که منصوب به کار کارگاهی می‌شوند به شکل موقعیت نمایشی در اثر وجود دارند. در شیوه‌ای که «آن برد» را تولید و اجرا کردیم، مکان مدام تغییر می‌کند و زمان سیال است و اسلوب‌ها منصوب به کار کارگاهی است اما ما پیش‌تر به این ایده‌ها و موضوعات فکر کرده بودیم.

تمبرچی درباره دغدغه پرداختن به ایده مهاجرت در نمایش «آن برد»، یادآور شد: ایده مهاجرت دست‌کم برای قشر و نسل ما همیشه به عنوان یک امکان مورد توجه قرار می‌گیرد. در دست‌نویس اول «آن برد» نگاه به مهاجرت مثبت بود اما متن نهایی بر علیه مهاجرت شکل گرفت. در واقع در متن نهایی به شناخت عواقبتی که مهاجرت در پی دارد، پرداختیم. آنقدر موضوع مهاجرت زیرساختی و پیچیده است که فکر نکنم به این زودی‌های دغدغه آن برای نسل ما و طبقه متوسط جامعه برطرف شود.

کارگردان نمایش «آن برد» درباره استقبال قابل توجهی که مخاطبان از اجرای این اثر نمایشی دارند، بیان کرد: می شود ادعا کرد که قالب بازخوردهای مخاطب نسبت به نمایش خیلی مثبت و برای ما ارزشمند بوده است. تولید و اجرای نمایش سختی‌ها و پیچیدگی‌های فراوانی دارد که بازخورد غالبا مثبت مخاطبان از اجرا تنها نکته دلگرم‌کننده برای گروه ما است.

وی درباره اینکه چه ویژگی‌هایی در نمایش «آن برد» باعث جذب مخاطبان و همراهی آن‌ها شده است، تاکید کرد: با اینکه بازخورد مخاطبان غالبا مثبت است اما ما را غافلگیر کرد. مخاطب با موضوع «آن برد» به راحتی ارتباط می‌گیرد زیرا در زندگی خود و اطرافیانش با موضوع مهاجرت مواجه شده است. هر گروهی بیش‌تر دوست دارد که شیوه اجرایی‌اش مورد توجه مخاطب قرار بگیرد ولی صادقانه بخواهیم صحبت کنیم، موضوع «آن برد» مخاطب را جذب می‌کند. البته شاید فرم اجرای نمایش هم درست درآمده که مخاطب می‌تواند با موضوع ارتباط برقرار کند.

تمبرچی ادامه داد: بعد از پایان هر اجرا، غالب مخاطبان تحت تاثیر قرار گرفته و برخی نیز اشک می‌ریزند. بسیاری از مخاطبان بعد از پایان نمایش آنقدر منقلب هستند که نمی‌توانند صحبت کنند. فکر می‌کنم موضوع و فرم اجرایی کار توانسته با مخاطب ارتباط درستی را برقرار کند.

این کارگردان تئاتر درباره چالش‌های تولید و اجرای «آن برد» به لحاظ اقتصادی، تصریح کرد: چالش اقتصادی همیشه برای تئاتر وجود دارد و تنها با همراهی و حمایت همه اعضای گروه می‌توان این چالش‌ها را پشت سر گذاشت که خوشبختانه من از این همراهی و حمایت برخوردار بودم. ما تلاش کردیم به‌ویژه در طراحی صحنه به سمت ایده‌هایی برویم که کم‌ترین فشار مالی را روی گروه داشته باشد.

وی متذکر شد: مشکل اساسی این است که اکثر سالن‌های تئاتری در آن واحد میزبان ۲ یا ۳ گروه نمایشی هستند و این امر دپوی دکور را با مشکل همراه می‌کند. حتی اگر گروهی توان مالی ساخت دکور ایده‌آل خود را داشته باشد، سالن به عنوان میزبان چند گروه امکان دپوی دکور را ندارد.

تمبرچی اظهار کرد: امیدوارم شرایط برای تئاتر بهتر شود. البته احساس می‌کنم که شرایط در حال بهتر شدن است و اقبال مخاطبان هم نوید روزهای بهتری برای تئاتر ایران را می‌دهد.

وی در پایان سخنان خود درباره اینکه آیا اجرای نمایش «آن برد» تمدید یا در سالنی دیگر ادامه پیدا می‌کند یا خیر، گفت: ما تا ۲۱ اردیبهشت به اجرای «آن برد» ادامه می‌دهیم. صحبت‌هایی در گروه برای ادامه اجراها انجام شده و در حال مذاکره با تئاتر شهر هستیم که امیدوارم این اتفاق بیافتد.

نمایش «آن برد» با حضور مهدی زندیه و نیکو بستانی، ساعت ۱۸ در سالن قشقایی مجموعه تئاتر شهر اجرا می‌شود.

عکس از رضا معطریان است.

کد خبر 6097371 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • نوازی: بازیکنان استقلال استثنایی هستند
  • رئال مادرید - بایرن مونیخ دو رقیب همیشگی در اروپا؛ مروری بر تقابل های اخیر دو تیم
  • ۱۰ شخصیت برتر سریال «شوگان» که ما را شیفته این روایت حماسی ژاپنی کردند
  • استقبال از «آن برد» غافلگیر کننده بود/ دغدغه همیشگی «مهاجرت»
  • رخنه به قلب دشمن
  • رسیدن علیرضا سرلک به المپیک با فرمول تکراری
  • آیین گل افشانی و جایگزینی کلام‌الله مجید دروازه قرآن
  • قصه تکراری FIVB: دلتنگی برای این ستاره ایران
  • ترتیل صفحه 245 کلام الله مجید+ صوت
  • فیلم/ پاس گل استثنایی طارمی با پشت پا